Yritys

Muovi on moneen taipuva materiaali lukuisine vaihtoehtoineen niin muotojen kuin muovityyppienkin kanssa. Lähes 40 vuoden ajan Plastone on auttanut asiakkaitaan menestymään tarjoamalla heille parhaan tietotaidon ja vuosien kokemuksen muovialalta. Sopimusvalmistajana Plastone on keskittynyt teknisesti vaativiin ja innovatiivisiin korkealaatuisiin muoviosiin, ja valmistaa laadukkaat muovikomponentit ruiskuvalamalla niin terveydenhuoltopuolelle kuin sähkö- ja elektronikkateollisuudelle sekä muulle teollisuudelle.

Ruiskuvalun lisäksi tarjoamme erittäin kattavat palvelut muovituotteiden ympärille aina muottivalmistuksesta sekä erilaisista kokoonpanotöistä aina tuotteen loppuasiakkaalle toimittamiseen asti. Tuotteiden laadunvarmistus sekä tuotteiden jatkuva kehittäminen ovat keskeisiä asioita Plastonen arvoketjussa. Suoran, rehellisen ja nopean toiminnan kautta haluamme tuottaa asiakkaillemme ja omistajillemme selvää lisäarvoa. Plastone haluaa olla asiakkaidensa ensisijainen vaihtoehto muovituotteiden ja kokoonpanojen sopimusvalmistajaksi.

Plastonen arvot

  • Asiakaslähtöisyys; lisäarvon tuottaminen asiakkaalle nopeasti ja joustavasti
  • Suoruus, rehellisyys ja korkea moraali
  • Turvallinen työympäristö
  • Ympäristöstä huolehtiminen
  • Toiminnan laadukkuus

 Tuotanto

Historia

Plastone Oy:n nykypäivän keskeinen asema yhtenä Suomen ja Viron johtavista ruiskuvaluyrityksistä pohjautuu pitkään kokemukseen ja historiaan aina vuodesta 1980. Ruiskuvalu- ja muottialan kokemusta uudella yrityksellä oli perustajajäsentensä Tauno Lamminahon, Paavo Koskisen, Markku Pihlajaniemen sekä Veli Välisen myötä jo kymmenisen vuotta entuudestaan, joten toiminta käynnistyi nopeasti. Ensimmäinen 1-pesäinen muotti valmistui hammaslääkärien käyttämän lääkekupin tuotantoon, ja muotti olikin usean vuoden aktiivisessa ajossa.  Lääkekuppituotannon hiipuessa muotti siirrettiin kunniapaikalle esille muistuttamaan sekä henkilökuntaa että asiakkaita Plastonen pitkästä historiasta.

Melko nopeasti perustamisen jälkeen Plastone laajensi toimintaa myös omiin tuotteisiin, ja nappimattomuotin myötä syntyi omana tuotteena kylpyhuonematot sekä kuramatot. Vuonna 1986 tuotanto siirtyi uuteen omaan halliin konekannan kasvaessa ja tekniikan kehittyessä, ja pian otettiin käyttöön myös CAD-suunnittelu entisten piirustuspöytien rinnalle.

Muottikysynnän kasvaessa Plastone osti 1990 luvun alkupuolella osan Arso-Työkalu Oy:stä, ja vuonna 1995 tuotannon haasteisiin vastattiin toimitilojen laajennuksella, ja yrityskauppojen myötä toimitusjohtajaksi vaihtui Tauno Lamminahon tilalle Markku Pihlajaniemi. Mattotuotanto siirtyi entiselle sisaryritykselle Plast-Turf Oy:lle vuonna 1996 ja Plastone jatkoi toimintaansa muovituotteiden sopimusvalmistajana, osana Saxo-konsernia. Saxo-konsernin takana ollut Myllykoski Oyj takasi yrityksen kasvun toteutumisen.

Vuonna 1999 Plastone osti ylöjärveläisen Jorma Palosen omistaman Ässätuotteen. Samoihin aikoihin Plastonen omistajat Tauno Lamminaho, Veli Välinen sekä Paavo Koskinen luopuivat osakkeistaan, ja emoyhtiö Saxo Oy:n muoviliiketoiminta yhdistettiin Plastoneen. Tässä yhteydessä Saxo-konserniin kuuluva Mekalasi Oy luopui tuotannollisesta toiminnasta ja siirsi sen sekä logistiikan Plastone Oy:n vastuulle.

Kesällä 2005 käynnistyi Plastonen täysin omistaman Plastone Oü:n toiminta Virossa Sauessa, n. 20km Tallinnasta etelään. Sauen tehdas päätettiin perustaa palvelemaan entistä kustannustehokkaammin asiakkaita joilla oli käsitöitä vaativia kokoonpanotöitä. Syksyllä 2006 toiminta Suomessa keskitettiin kahdelle paikkakunnalle, Nurmijärvelle ja Konnevedelle, ja vuoden 2010 alusta kaikki Suomen toiminnot siirrettiin Nurmijärven tehtaalle ja Mekalasi Oy otti logistiikan takaisin itselleen. Kasvun myötä vuoden 2016 alussa avattiin Viroon Haapsaluun vielä uusi kokoonpanotehdas palvelemaan kokoonpanoa tarvitsevia asiakkaita.

Nykyään vuonna 2017 Plastone kuuluu kotimaiseen Saxo-konserniin, johon kuuluu myös Mekalasi Oy. Plastone työllistää noin 130 henkilöä ja liikevaihtoa vuonna 2016 oli noin 15 miljoonaa euroa. Plastonella on Nurmijärvellä ruiskuvalun lisäksi oma muottivalmistusyksikkö ja tuotantokäytössä on noin 50 ruiskuvalukonetta.

Henkilökunta

Plastonen osaaminen keskittyy henkilökuntaan, jolla on pitkä kokemus muovituotteista ja ruiskuvalusta. Kehitämme osaamistamme aktiivisesti ja pyrimme olemaan ensimmäisten joukossa tutustumassa uusiin tekniikoihin, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme parhaat ja innovatiiviset ratkaisut heidän tuotteidensa valmistukseen.

Henkilökuntamme yhteystiedot »

Yhteydenottolomake
Ota meihin yhteyttä

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Viestissä voit kertoa tarkemmin mistä olet kiinnostunut tai miten voimme auttaa. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

*Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.