Ruiskuvalu

Kun etsitään tuotteelle sopivaa valmistusmenetelmää, on otettava huomioon eri muovilaatujen ominaisuudet, mikä muovilaatu soveltuu parhaiten juuri kyseessä olevaan tuotteeseen. Valmistusmenetelmä vaikuttaa niin kappaleen toleransseihin kuin tuotannon kannattavuuteenkin, eivätkä kaikki valmistusmenetelmät sovi jokaiselle muovityypille.

Ruiskuvalamalla on mahdollisuus valmistaa hyvinkin mittatarkkoja ja monimuotoisia kappaleita sekä pinnanlaadultaan hyvin erilaisia kappaleita aina peilipinnasta erittäin karkeaan mattamaiseen pintaan asti. Ruiskuvalussa muovimateriaali eli granulaatti voi olla joko valmiiksi värjätty, tai materiaali voidaan värjätä asiakkaan haluamalla värillä. Ruiskuvalu valmistusmenetelmänä tarjoaakin monipuoliset mahdollisuudet muovituotteen tekemiseen.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous ruiskuvalusta »

Mikroruiskuvalu

Pienimmät kappaleemme ovat mikroruiskuvalua, missä haaste on etenkin kappaleiden käsittely. Pienten mikroruiskuvalukappaleiden valmistamiseen käytämme mikroruiskuvalukonetta Babyplast 6/10P. Koneen sulkuvoima on 62 kN, ja sillä voidaan valmistaa kappaleita joiden iskupaino on 0,01 – 15 g. Kone on fyysiseltä kooltaan pieni, ja sen suurin hyöty on pienet muotit jotka mahdollistavat suuret säästöt muottihankinnassa. Myös kappalehinnat ovat normaaliin ruiskuvalukoneeseen verrattuna hieman alhaisemmat, koska muotinvaihto sujuu nopeammin pienen muottikoon ansiosta. Koneella voidaan ajaa myös alle 15 g painavien tuotteiden koemuotit ja koesarjat edullisesti.

Normaali ruiskuvalu

Suurin osa tuotteistamme on perinteisiä ruiskuvalutuotteita, joiden paino vaihtelee välillä 3 – 700 g. Tuotannon konekapasiteettimme on laaja ja käytössämme on liki 50 ruiskuvalukonetta aina mikroruiskuvalukoneesta 300t koneeseen saakka. Kehitämme tuotantoamme jatkuvasti ja esimerkiksi automatisoinneilla ja robottien käyttämisellä ruiskuvalutuotannon eri vaiheissa varmistamme sarjatuotannon kilpailukykyiset hinnat. Käytönvalvojamme ja laadun varmistuksemme takaavat muovituotteiden korkean laadun.

Ota yhteyttä ja kysy lisää »

 Ruiskuvalu toteutetaan monipuolisella konekannalla Ruiskuvalu: Babyplast ruiskuvalukone

2K-ruiskuvalu

Kaksikomponenttiruiskuvalussa eli lyhyemmällä termillä 2K-ruiskuvalussa on kaksi vaihetta. Ensimmäisessä osassa ruiskuvaletaan kappaleen runko-osa, minkä jälkeen toisessa vaiheessa runko-osan päälle, sisään tai reunalle ruiskuvaletaan kappaleen toinen osa. Tässä toisessa osassa voidaan käyttää eri materiaalia tai väriä kuin ensimmäisessä osassa, eli 2K-ruiskuvalutekniikan avulla voidaan yhdistää kahta muoviraaka-ainetta yhdeksi tuotteeksi.

Nurmijärvellä meillä on yksi kaksikomponenttiruiskuvalukone, minkä lisäksi teemme kaksikomponenttituotteita siirtämällä aihioita käsin tai robotilla muotista toiseen. Tämä ruiskuvalu on kustannustehokas tapa etenkin pienillä sarjoilla.

Ruiskuvalu puhdastilassa

Puhdastila on suljettu toimintaympäristö, missä hiukkasten pääsy ja kerääntyminen huoneilmaan on säädelty ja valvottu. Puhdastilassa ruiskuvalettujen tuotteiden valmistuksen aikana seurataan mm. puhdastilassa olevien partikkeleiden määrää ilmassa, jotta voidaan varmistua puhdastilastandardien vaatimusten täyttyminen. Nurmijärvellä ruiskuvalamme tuotteita ISO-8 luokan puhdastilassa lähinnä healthcare- ja lääketeollisuuden tarpeisiin. Voimme ruiskuvalaa tuotteita myös normituotannon puolella olevilla ruiskuvalukoneillamme, joiden ympärillä on laminaarikaapit. Tällöin tuote ei ole puhdastilassa ajettu, mutta tuotantoympäristö on kuitenkin kontrolloitu ja pölytön.

Silikoni ja ruiskuvalu

Nestemäisen silikonin valu ja ruiskuvalu perustuvat pitkälti samaan tekniikkaan. Kahdesta komponentista koostuva nestemäinen materiaali syötetään muottiin kylmänä ja vulkanoituminen tapahtuu kuumassa muotissa. Yleensä silikonivaletut tuotteet pitää vielä jälkikäsitellä uunissa, mutta markkinoille on tullut myös silikonilaatuja mitkä eivät vaadi enää jälkikäteen tuotteille tapahtuvaa uunitusta. Nestemäisen silikonin etuja on mm. sen kestävyys korkeissa lämpötiloissa, hyvä UV-säteilyn kestävyys sekä kemikaalien kestävyys.

Tarjoamme ja valmistamme sekä muotit että nestesilikonituotteet yhteistyökumppaneillamme. Tyypilliset silikonikappaleet ovat lääketieteellisiä kojeita ja erilaisia tiivisteitä.

Kuumaliimavalu

Kuumaliimavalu on etenkin elektroniikkakomponenttien sekä kytkentöjen suojaamiseen hyvin soveltuva menetelmä. Kuumaliimavalulla pystytään koteloimaan esimerkiksi pintaliitoskomponentteja sisältävä piirilevy itse tuotetta vahingoittamatta. Kuumaliimavalussa raaka-aineen eli kuumaliiman lämpötila on alhainen, sekä ajossa tarvittava ruiskutuspaine on pieni, mikä mahdollistaa herkästi rikkoontuvien elektroniikkakomponenttien suojaamisen kuumaliimalla.

Teemme kuumaliimavalua useammalla eri koneella sekä Nurmijärven että Sauen tehtaillamme. Meillä on mahdollista kuumaliimavalaa myös tuote joka vaatii ESD-tilan ympärilleen.

Tilaa ruiskuvalu Plastone Oy:ltä

Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Yhteydenottolomake
Ota meihin yhteyttä

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Viestissä voit kertoa tarkemmin mistä olet kiinnostunut tai miten voimme auttaa. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

*Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.