Muovituotteiden valmistus – Tuotekehitys ja suunnittelu

Muovituotteiden valmistus alkaa jo suunnitteluvaiheessa

Muovituotteiden valmistus on prosessina pitkä. Tavoitteenamme on olla mukana tuotesuunnittelussa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tuotteen elinkaarta. Tällä tavalla pystymme auttamaan asiakasta valitsemaan tuotanto- ja materiaaliteknisesti toimivia ja kannattavia ratkaisuja. Tuotteen, tuotannon ja riskienhallinnan ottaminen huomioon jo suunnitteluvaiheessa on edellytys sille, että tuotteen elinkaarikustannukset saadaan mahdollisimman alhaisiksi. Tekemällä yhteistyötä asiakkaan suunnittelijoiden ja teollisten muotoilijoiden kanssa löydämme tuotteeseen parhaiten soveltuvat muovimateriaalit ja autamme asiakasta suunnittelemaan muovituotteen helposti ruiskuvalettavaan ja valmistettavaan muotoon.

Tarjoamme asiakkaillemme myös alusta asti suunniteltuja ja mallinnettuja tuotteita yhteistyökumppaneidemme kautta, jolloin asiakkaan ei tarvitse kuin hyväksyä suunnitelmat. Näin toteutettuna muovituotteiden valmistus on helppoa eikö totta. Aika on rahaa, ja olemalla mukana tuotekehitysvaiheessa mahdollisimman aikaisin säästämme aikaa. Toimintatapojemme ansiosta muovituotteiden valmistus pääsee käyntiin ripeästi ja lopputuote saadaan markkinoille mahdollisimman nopeasti.

3D-kuvat ja mallinnus

Yksi oleellisimmista asioista tuotteen saattamisessa ideasta valmiiksi muovituotteeksi, on 3D-mallin tekeminen tuotteesta. CAD/CAM -ohjelmiemme avulla pystymme piirtämään realistiset 3D-kuvat sekä luomaan tuotteesta 2D-piirustukset. Kuvia ja malleja voidaan hyödyntää simuloimalla eri ohjelmien kautta esimerkiksi massan virtausta, hahmottamaan mahdollisia heikkoja kohtia tuotteessa tai valitsemaan parhaan mahdollisen raaka-aineen tuotteeseen. 3D-mallien avulla on helppo tarkastella tuotetta eri kulmista, jolloin voidaan helposti havaita mahdollisia kehityskohteita niin valmistettavuuden kuin muotin valmistamisenkin kannalta.

Asiantuntemustamme hyödyntäen mallinamme mielellään itse tuotteita ja tarvittaessa verkostostamme löytyy myös teollisia suunnittelijoita ja muotoilijoita.

Muovituotteiden valmistus 3D-pikamalleja hyödyntäen

Muovituotteiden valmistus 3d tulostamallaTeknologia menee tänä päivänä eteenpäin kovempaa tahtia kuin koskaan ennen ja 3D-tulostaminen onkin yleistynyt viime vuosina nopealla vauhdilla. Oli tuotteen elinkaari vaikka vain sata kappaletta tai sitten useampia miljoonia kappaleita, muovituotteiden valmistus vaatii yhtä paljon työtä suunnitteluvaiheessa eikä 3D-malli aina riitä.

Plastonen oman 3D-printterin ansioista tulostamme nopeasti näköismallit tuotekehityksen tueksi. 3D-tulostimemme käyttää kahta komponenttia, ABS-muovia ja täyteainetta. Täyteaine pestään pois tulostuksen jälkeen, jolloin voidaan tulostaa osia sisäkkäin.

Tulostuskerroksen paksuus on 0,254 mm ja tulostusalue noin 200x150x150 mm. Tulostusnopeus riippuu tuotteesta, mutta yleensä mallit voidaan toimittaa jo seuraavana päivänä.

Verkostomme kautta voimme tarjota erittäin laajan valikoiman pikamalleja myös muista muovimateriaaleista. Jos pikamallissa raaka-aineena pystytään käyttämään tuotteeseen ajateltua lopullista muoviraaka-ainetta, on muovituotteelle mahdollista tehdä erilaisia testejä jo ennen kuin muottia aletaan valmistamaan. Verkostomme kautta pystymme myös valmistuttamaan pieniä tuotesarjoja 3D tulostamalla.

 

Asiantuntijapalvelut tuotekehityksen tueksi

Tehokas markkinoille pääsy on edellytys tuotteen kannattavuudelle. Yrityksen omat kehitysresurssit sekä uusien että vanhojen tuotteiden kehitykseen ovat usein rajalliset, kun juuri tähän vaiheeseen satsatut työtunnit toisivat mahdollisia säästöjä niin tuotteen valmistus- kuin tuotantokustannuksiin. Plastonen tarjoamien asiantuntijapalveluiden ja kehitysresurssien avulla voi helposti varmistaa käyttöönsä sekä osaamisen että ymmärryksen muovituotteiden valmistukseen vaadittavista raaka-aineista, prosesseista että vaatimuksista.

Kun asiakkaalta tulee tarjouspyyntö, selvitetään tässä vaiheessa tuotteelle parhaiten soveltuva valmistusmenetelmä sekä raaka-aine, joiden avulla tarvittavien muovituotteiden valmistus onnistuu halutulla tavalla. Tarjouksen yhteydessä annetaan kommentteja tuotteen valmistettavuudesta, etenkin jos pienillä tuotemuutoksilla voidaan vaikuttaa muottihintaan. Tämä kaikki on asiakkaalle ilmaista.

Laajempi tuotekehitystyö, raaka-ainekoeajot, ruiskuvalukoulutus koneella 1-5 henkilölle tai esimerkiksi CE-merkin haku tarjotaan asiakkaalle erikseen erillisen tarjouksen mukaan.

Tuotekehitysyhteistyössä lupaamme, että asiakkaamme säästää vähintään meille maksamansa palkkion pienentyneinä kustannuksina kolmen vuoden kuluessa, tai emme veloita palvelustamme mitään.

Plastone Oy – Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Yhteydenottolomake
Ota meihin yhteyttä

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Viestissä voit kertoa tarkemmin mistä olet kiinnostunut tai miten voimme auttaa. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

*Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.