Blogi

Plastonelle uusi toimitusjohtaja

Olemme iloisia saadessamme tiedottaa teille uudesta toimitusjohtajasta. Peeter Mõrd, 55, on nimetty Plastonen uudeksi toimitusjohtajaksi 1.12.2018 alkaen. Peeter siirtyy Plastonelle Ensto Ensekin toimitusjohtajan ja Enston Tallinnan tehtaan tehtaanjohtajan paikalta osana Enston Tallinnan tehtaan ruiskuvalutoiminnan ulkoistamista Plastonelle. Peeter toimii sekä Suomen Plastone Oy:n että Eestin Plastone Oü:n toimitusjohtajana.

Peeter on erittäin kokenut ja arvostettu muovituotannon osaaja. Hän on työskennellyt muovituotannon ja muottien parissa vuodesta 1986 lähtien, joista viimeiset yhdeksän vuotta Enston palveluksessa. Koulutukseltaan Peeter on diplomi-insinööri.

”Saamme Peeteristä erittäin osaavan vetäjän Plastonelle. Hänellä on valtava kokemus sekä muovialalta teknisesti, ihmisten johtamisesta että kansainvälisistä ympyröistä. Hän jos kuka pystyy kehittämään ja kasvattamaan Plastonea edelleen asetettujen tavoitteiden mukaisesti.”, toteaa Plastonen hallituksen puheenjohtaja Jari Vuorinen.

 

Jari Vuorinen

Hallituksen puheenjohtaja

Plastone Oy

Share

Ensto toteuttaa muovikotelotuotannon uudelleenjärjestelyjä Plastonelle Tallinnassa

Ensto Ensek AS (Ensto) ja Plastone OÜ (Plastone) ovat allekirjoittaneet 23. lokakuuta 2018 alihankintasopimuksen, jonka myötä muovikoteloiden valmistus siirtyy Plastonelle 1. tammikuuta 2019 alkaen. Samassa yhteydessä Ensto myy ruiskuvalukoneensa ja vuokraa Tallinnan tehtaansa Plastonelle.

Plastone on yksi Pohjoismaiden ja Baltian johtavista ruiskuvaluyrityksistä, ja se on luotettava pitkäaikainen kumppani Enstolle. Plastone tarjoaa enemmän valmistusvolyymia Tallinnan tehtaalle ja aikoo investoida toiminnan kehittämiseen. Koneiden käyttöaste ja siten kokonaishyötysuhde paranevat.

”Meille tämä on tärkeä osa strategiamme toimeenpanoa matkallamme tunnustetuksi sähköistysratkaisujen tarjoajaksi, ja se mahdollistaa paremman fokusoitumisen ydinosaamiseemme teknologiayrityksenä. Tämä parantaa koteloidemme kilpailukykyä ja mahdollisuuksia vastata kasvavaan kysyntään ja laajentaa kotelovalikoimaamme. Vuosikymmeniä jatkuneen yhteistyömme jälkeen Tallinnan ruiskuvalutuotanto siirtyy Plastonelle. Luotamme hyvän yhteistyön kehittyvän entisestään”, toteaa Ensto-konsernin toimitusjohtaja Ari Virtanen.

”Tämä on merkittävä askel Plastonelle ja se nostaa meidät kokonaan uuteen kokoluokkaan mahdollistaen asiakkaidemme palvelemisen entistä laajemmalla skaalalla. Lisäksi tämä antaa meille mahtavat kasvumahdollisuudet myös tulevaisuuden tarpeita silmällä pitäen. Enston tehdas on moderni ja erittäin hyvin hoidettu. Yhdistämällä osaamistamme ja parhaita käytäntöjämme pystymme kehittämään toimintaamme edelleen paremmalle tasolle asiakkaidemme hyödyksi”, kertoo Plastonen toimitusjohtaja Jari Vuorinen.

Ruiskuvalukoneiden omistusoikeus siirtyy Plastonelle 1. tammikuuta 2019. Kauppa on tarkoitus saattaa päätökseen 1. huhtikuuta 2020, jolloin Ensto on siirtänyt toimintansa pois Tallinnan tehtaalta. Ensto tai Plastone tarjoavat jatkossakin töitä henkilöstölle, jota muutokset koskevat.

 

Ari Virtanen                          Jari Vuorinen

Toimitusjohtaja                    Toimitusjohtaja

Ensto-konserni                     Plastone OÜ

 

Lisätietoja:

Ari Virtanen, toimitusjohtaja, Ensto-konserni, puh. 040 043 5878, ari.virtanen@ensto.com

Jari Vuorinen, Plastone, puh. 050 309 2659, jari.vuorinen@plastone.com

 

Ensto lyhyesti:

Ensto suunnittelee ja tarjoaa sähköistysratkaisuja, jotka tekevät älykkäistä sähköverkoista, rakennuksista ja liikenteestä entistä turvallisempia, toimivampia, luotettavampia ja tehokkaampia. Vuonna 1958 perustettu kansainvälinen teknologia- ja perheyritys työllistää 1 600 ammattilaista Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Vuonna 2017 liikevaihtomme oli 261 miljoonaa euroa. Uskomme parempaan elämään sähköllä ja kestävämpään huomiseen.

 Plastone lyhyesti:

Plastone on innovatiivinen ja luotettava tarkkuusmuoviosien sopimusvalmistaja. Plastonen pääasiakkaat ovat globaaleja markkinajohtajia terveydenhuollon ja sähkölaitteiden valmistuksen aloilta. Plastonen liikevaihto on noin 17 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 140 henkilöä Nurmijärvellä sekä Virossa Sauessa ja Haapsalussa. Plastone kuuluu Björnbergin perheen omistamaan ympäristöä kunnioittavaan ja kasvuhakuiseen Saxo-konserniin.

 

Share

Omistajamme Saxo Oy osakkaaksi Aina PTT:hen

SAXO OY ON OSTANUT 35 %:N OSUUDEN AINA PTT OY:SSÄ

Suomalainen Saxo Oy on ostanut 35 %:n osuuden LTE-teknologiaan perustuvia ”Push to talk” -laitteita kehittävästä ja markkinoivasta Aina PTT Oy:stä. Kauppa toteutettiin suunnatulla osakeannilla.

Aina PTT on kehittänyt perinteisiä radiopuhelimia korvaavia tuotteita vuodesta 2014. Yhtiö on voimakkaassa kasvussa, myynti käynnistyi kunnolla viime vuoden jälkimmäisellä puoliskolla ja oli lähes 500 000 €. Viime vuoden liikevaihto ylitetään tämän vuoden osalta lähiviikkoina ja loppuvuodesta odotetaan dramaattista kasvua. Yhtiö työllistää tällä hetkellä 12 henkilöä Salossa ja Pohjois-Amerikassa.

”Kaupalla varmistetaan yhtiön kasvumahdollisuudet saamalla riittävästi yhtiön tarvitsemaa käyttöpääomaa. Lisäksi on erittäin hienoa saada mukaan teollinen kumppani, joka on mukana pitkällä tähtäimellä.”, kertoo Aina PTT:n hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Maximilian LeRoux.

”Saxolle tämänkaltaiseen toimintaan mukaan meneminen sopii hyvin yrityksen strategiaan kasvaa uuden teknologian aloilla, joilla pystytään lisäksi hyödyntämään konsernissa jo olevaa osaamista, kuten tässä tapauksessa Plastonen vaativien kestomuovituotteiden valmistusta.”, täydentää Saxon puheenjohtaja Maria Björnberg.

 

Kuvassa vasemmalta Maria Björnberg/Saxo, Maximilian LeRoux/Aina PTT ja Jari Vuorinen/Saxo.

Lisätietoja:

Maximilian LeRoux, Aina PTT Oy, +358 40 630 0424

Jari Vuorinen, Saxo Oy, +358 50 309 2659

Aina PTT

AINA kehittää suorituskykyisiä ja kestäviä Bluetooth-kaiutin-mikrofoneja pikayhteyksiin Internet-protokollan kautta. AINA:n tiimillä on yli 20 vuoden kansainvälinen kokemus älypuhelinten, Bluetooth-lisälaitteiden ja kaiutin-mikrofonien kehittämisessä ja myynnissä ammattikäyttöön palo- ja pelastustoimessa, hätäpalveluissa, turvallisuuspalveluissa sekä kuljetus- ja liikennealalla, teollisuudessa ja puolustusalalla. Aina on perustettu 2014.

www.aina-wireless.com

Saxo

Saxo on kasvuhakuinen suomalainen perheyritys, joka omistaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä, kiinteistöjä sekä rahoitusomaisuutta. Saxo yrityksineen työllistää noin 140 henkilöä Suomessa ja Virossa. Saxon liikevaihto vuonna 2017 oli noin 29 M€. Saxo jatkaa Fredrik Björnbergin suvun yrittäjäperinnettä vuodesta 1781.

www.saxo.fi

 

Share

Vastuullisuudesta ja tottelevaisuudesta

Vaimoni puoliksi pakottamana katsoin dokumentin Yhdysvalloissa 60-luvulla tehdystä kokeesta, jonka tarkoituksena oli selvittää, miten mm. toisessa maailmansodassa natsien tekemät joukkomurhat olivat mahdollisia, miten niin monet ihmiset pystyivät sellaisiin julmuuksiin. Tässä Stanley Milgramin laatimassa kokeessa koehenkilöt valittiin ”sattumanvaraisesti” opettajiksi, jotka kysyivät yksisuuntaisen radion välityksellä toisessa huoneessa olevalta oppilaalta oikeita sanapareja. Väärästä vastauksesta opettaja antoi oppilaalle sähköiskun, jonka suuruus kasvoi aina kunkin väärän vastauksen jälkeen. Etukäteen oli kerrottu, että ne ovat kivuliaita, mutta pysyviä vaurioita ei jää. Noin puolessa välissä sähköiskujen voimakkuutta oppilas alkoi ulvoa kivusta ja pyytää kokeen keskeyttämistä. Oikeasti tämä ei tietenkään saanut mitään sähköiskuja, vaan kaikki oli lavastettua. Koehenkilöt poikkeuksetta tunsivat olonsa tukalaksi, eivätkä olisi halunneet jatkaa, mutta kun kokeen valvoja käski tiukasti, 65 % kaiken kaikkiaan yli 600:sta koehenkilöstä vei kokeen loppuun. Tässä todettiin, että auktoriteetin vaikutus ihmisen käyttäytymiseen on käsittämättömän suuri. Ihminen sysää helposti vastuun toiminnastaan auktoriteetille ja toimii täysin vaston omia eettisiä periaatteitaan, pelottavaa.

Pari päivää myöhemmin luin artikkelin dieselautojen päästöistä. Eräs konsernihan ryvettyi viime vuonna kovasti päästöjen huijauksessa. Siellä se oli virallisesti vain pienen joukon päättämä asia, josta esimerkiksi yhtiön ylin johto ei tiennyt mitään. No nyt kun autojen päästöjä on tutkittu lisää, on todettu, että dieselhenkilöautot päästävät moninkertaisesti typen oksideja normeihin ja esimerkiksi raskaaseen liikenteeseen verrattuna, mikä tuntuu käsittämättömältä. Normeja kierretään mitä ihmeellisimmin keinoin, esim. eräs ranskalainen automerkki oli keksinyt, että heidän typen puhdistuksensa toimii vain kun ulkolämpötila on yli 17 astetta. Säädöksissä kun on määritelty, että puhdistuksen saa kytkeä pois, jos moottori voi vaurioitua, ja nämä moottorit on rakennettu siten, että alle 17 asteen lämpötilassa moottori voi vaurioitua puhdistusjärjestelmän päällä ollessa.

Olin löytävinäni analogian näiden kahden asian kesken. Näin laajoissa päästönormien kierroissa lukuisten yhtiön työntekijöiden on pakko olla tietoisia asiasta. En voi uskoa, että kaikkien moraali olisi niin löyhä, että he noin vain tyytyväisenä toimisivat tuolla tavalla yhteiskuntaa vahingoittavasti, kaikki tietävät nykyään, millainen ongelma huono ilmanlaatu on suurkaupungeissa. Kuitenkin mitä ilmeisimmin siellä nojataan muutamaan auktoriteettiin ja yksittäinen työntekijä ei itse kanna vastuuta teoistaan, vaan toteaa vaan toimineensa ohjeiden mukaan, kuten tuossa 60-luvun testissä todettiin.

En usko, että näitä asioita saadaan kuriin normeja tiukentamalla, aina löytyy porsaanreikiä kierrettäväksi, enkä missään nimessä ole lisäsääntelyn puolustaja. Sääntelyn toimivuudesta esimerkki on medical puolen CE-merkittyjen tuotteiden valvonta. Vaatimukset siellä ovat kasvaneet merkittävästi ja dokumentaatioon käytettävä työmäärä lisääntynyt moninkertaisesti, mutta ainakaan meidän valmistamiemme CE-merkittyjen tuotteiden osalta en koe potilasturvallisuuden lisääntyneen tämän vuoksi merkittävästi, kustannusten kyllä. Tässä on enemmänkin kyse johdon vastuullisesta asenteesta, mallista, miten toimitaan moraalisesti ja eettisesti oikein. Lisäksi uskon avoimuuteen näiden asioiden käsittelyssä. Markkinataloudessa ei päde enää Iggy Popin lausahdus: ”There’s no publicity as bad publicity.” Vastuullisia kuluttajia on nykyään entistä enemmän ja vaihtoehtojen maailmassa jokainen osaa äänestää jaloillaan. Ainakaan meidän konserniimme ei hankita erään ranskalaisen automerkin autoja työsuhdeautoiksi.

Share
Yhteydenottolomake
Ota meihin yhteyttä

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Viestissä voit kertoa tarkemmin mistä olet kiinnostunut tai miten voimme auttaa. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

*Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.