Laserhitsaus muoville

Ehtona laserhitsauksen onnistumiseen on, että muovilaatujen sulamispisteet sattuvat samalle lämpötila-alueelle. Etenkin amorfiset muovimateriaalit soveltuvat hyvin laserhitsaukseen hyvän läpäisevyytensä takia. Myös absorpoivalla komponentilla on merkitystä, ja paras absorbaatti on yleensä musta.

Laserhitsauksessa säde tuodaan yhteenpuristettuun hitsauskohtaan sädettä läpäisevän muovimateriaalin läpi, ja energia absorboituu sädettä huonommin läpäisevään alempaan muovimateriaaliin. Absorpointunut energia muuttuu lämmöksi ja alempi materiaali sulaa. Koska liitettävät kappaleet ovat toisiinsa puristetut, lämpö siirtyy ylempään muovikappaleeseen ja materiaali sulaa ja sekoittuu.

Liitospintojen tulee olla tasaiset ja liitettäviä kappaleita on puristettava yhteen riittävän lämmönjohtumisen ja sekoittumisen varmistamiseksi. Läpinäkyvä muovi absorboi huonosti laserin aallonpituuksia ja kirkkaitten muovien hitsausta varten onkin liitospintaan levitettävä absorboivaa väriainetta.

Laserhitsaus suoritetaan Sauen tehtaallamme.

Ota yhteyttä Plastoneen, niin kerromme lisää!

Yhteydenottolomake
Ota meihin yhteyttä

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Viestissä voit kertoa tarkemmin mistä olet kiinnostunut tai miten voimme auttaa. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

*Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.